Mutlaka Okunması Gereken Teknik Analiz Kitapları

Teknik analiz geçmiş fiyat hareketlerine bakarak geleceği tahmin etmektir. Traderlar için zaman öğrenmesi kolay gibi görünse de işin içine girildiği zaman öyle olmadığını fark ediyorsunuz. Aslında Teknik Analiz alanında yazılmış yerli ve yabancı çok güzel eserler bulunur. Her traderın ve yatırımcının bu kitapları okumasını hem kişisel hem de Bullekon olarak  tavsiye ediyoruz.  Unutmayın kitaplarda bulacağınız bir söz, bir stratejisi, bir bilgi hayatınızı değiştirebilir. aşağıdaki kitaplar teknik analiz ile ilgilenen herke okumalıdır.

Yazımızda bulanan kitapları satın almak isterseniz, Scala Yayıncılık’tan alabilirsiniz.

Scala Yayıncılık Websitesi: https://www.scalakitapci.com/

1-  Teknik Analiz 101 – Grafik ve Mum Formasyonları –  Tunç Safa Altunsaray, Hüseyin Çetin

Teknik Analiz 101 -Grafik ve mum Formasyonları
Teknik Analiz 101 -Grafik ve mum Formasyonları

Tarafımızdan yazılmış olan kitap, piyasada en çok karşılaşacağınız Grafik ve Mum Formasyonlarını Türkiye’den ve dünyadan örnekler ile renkli baskı olarak anlatmaktadır. Özellikle Price Action ve mum formasyonlarını stratejilerinde kullanmak isteyen traderlar için baş ucu kitabı niteliğinde olmuştur. Profesyonel traderlar için de kitapta bulunan mum formasyonları stratejilerine yeni eklentiler yapmasını sağlayacaktır.

Kitap Link: https://www.scalakitapci.com/teknik-analiz-101

2- Teknik Analiz Seti – Ali Perşembe

4 kitaptan oluşan bu set size Teknik Analizi en baştan en sona kadar öğretecektir.  Teknik analiz öğrenmek isteyen traderların en temelden başlayıp, risk yönetimi, stratejiler, psikoloji, formasyonlar, indikatörler, iz süren stopları tüm seri de bulabilirsiniz. Özetle set; 1. Kitaptan 4. kitaba doğru en temelden en ileri seviyeye doğru gitmektedir.

Set Link: https://www.scalakitapci.com/posterli-teknik-analiz-seti

3-Görsel Yatırımcı – John J. Murphy

Görsel yatırımcı merceği teknik analizin karmaşıklığı üzerinde tutarak o çizgilere bir anlam vermemizi sağlıyor. Murphy, grafik türleri ve piyasa göstergelerinden sektör analizi ve küresel yatırıma kadar tüm temel kavramlara kitabında yer veriyor. Gerçek hayattan örnekler ve kolay okunan grafiklerle: Önemli destek ve direnç seviyelerini tespit etmeyi, Fiyat hareketini teyidde işlem hacminin oynadığı rolü anlamayı,Trendleri izlemeye yarayan hareketli ortalamaları kullanmayı, Bir piyasanın şişmiş mi ya da aşırı satışta mı olduğunu belirlemeyi öğreneceksiniz.

Kitap Link: https://www.scalakitapci.com/gorsel-yatirimci

Size yukarıda bir tanesi set olmak üzere toplamda 6 kitap önerdim. Eğer teknik analiz ile ilgilenmek ve gerçekten öğrenmek istiyorsanız sıra ile kitapları alıp okumaya başlamalısınız. Unutmayın bilgiye yapılan yatırım her zaman kazandırır.

Bir önceki yazımızı okumak için buraya tıklayınız.

Özel Finans İpuçları Alın
Finans alanında daha profesyonel olmak için bizlerden e-posta alın.

Comments are closed.